I reklamen i radion berättar Madalena Andersson om att hon ska göra Sverige bättre. Hon ska vända på alla stenar för att minska segregationen och stoppa gängvåldet.
Det är ju bra kan man tycka som en första spontan tanke. Det är ju bra att gå till val på frågor som berör människor. Att man lyfter de problem som rör många.
Om vi tänker till lite mer på vad Magdalenas ord innebär så är det mer något i stil med:

”Nu har vi haft 8 år på oss att göra något bra, men misslyckats. Saker har till och med blivit sämre under våra 8 år vid makten. Därför vill vi ha makten i ytterligare 4 år för att rätta till det vi misslyckats med.”

Vad talar för att man med mer eller mindre samma laguppställning skulle göra ett bättre jobb de kommande fyra åren än man gjort de tidigare 8 ?
Ska vi göra en jämförelse med sportens värld så är sossarna ett lag som rasat från Allsvenskan ner till lingonserien. Där man bytt tränare för ett tag sedan men som inte gjort någon större skillnad.
Med samma trupp och samma tränare vill man nu påskina att man snart är och spelar Champions League final.
Seriöst, vem tror på detta ?

Man kan också jämföra Magdalena Anderssons retorik med en man som misshandlat sin fru under åtta år och nu vill frun lämna mannen. Mannen vädjar till henne att stanna genom att erbjuda lite plåster. Som det skulle läka hennes brutna revben, spruckna mjälte och blåmärken som är så många att man tappat räkningen. Det är samme man och han kommer slå lika hårt igen. Det är samma regering och de kommer att misslyckas igen.

Frågan är egentligen bara vad som är värst: Socialdemokraternas rena lögner eller de som går på dem ?

Låt dig inte luras i september – även om du inte känner för något annat parti så rösta åtminstone blankt.

Sanningen om sossarna.
Allt från valfusk till mord.
Vill du att Sverige ska styras av kriminell i ytterliga fyra år ?