I sossarnas värld är det fult och fel att tjäna pengar på att driva företag som är verksamma i ”välfärdsbranscher”.
Men var går gränsen för detta ? När börjar det bli fult ? Ska all verksamhet som bedrivs inom ”välfärdssektorn” vara utförd av offentliganställda ?
Är det OK att en förskola eller äldreboende hyr sina lokaler istället för att finnas i en kommunalt ägd byggnad ?
Om inte, så har ju sossarna själva gjort (och gör) sig en bra hacka på att hyra ut lokaler i sina fastigheter till just den här typen av verksamheter. Eller Magdalena anser kanske att Partiet är något som flyter ihop med stat och kommun ? Lite som i Kina, Nordkorea och det forna Sovjetunionen.

Varför pratas det inte om fusket ?

Dagligen angriper Magdalena Andersson och hennes entourage företag som tjänar pengar på att bedriva en legitim verksamhet. Verksamheter som många gånger är mer effektiva än när den utförs av ”det allmänna”. Verksamheter som följer lagar och regler. Verksamheter där det finns kollektivavtal och försäkringar. Verksamheter där man skapar arbete för många och därmed en skattebas.

Aldrig nämns de mer ljusskygga företag och individer som medvetet dränerar statens, kommunernas och regionernas kassor. Kanske vill man skydda dessa och hålla dem om ryggen.
Vi kan läsa om mängder av fusk och oegentligheter där man aldrig har haft tanken på att leverera en tjänst. Bara plocka pengar som kommit in i form av skatter.
Ett exempel som dök upp i dagarna var företaget Snödroppars Hemtjänst. Ett företag som var det mest lönsamma vårdbolaget i Lund där ägarna plockade ut miljonbelopp enligt Helsingborgs Dagblad.
I samma tidning beskriver en tidigare anställd arbetsplatsen som en katastrof och juridikprofessorn Marie Karlsson Tuula kallar det ”en klassisk bolagstömning”.

Snödroppars Hemtjänst, precis som många andra oseriösa företag vars enda mål är att tömma vår gemensamma kassakista, drivs/drevs av de grupper som Magdalena och sossarna vänder sig till. Samma pöbel som skapar kaos och upplopp och bränner bildäck. Samma patrask som lever i de parallellsamhällen de själv skapat och njuter av sitt utanförskap.

Dessa vågar eller vill inte Sossarna kritisera, då man riskerar att tappa rösterna. Men att klaga på företag som tjänar pengar på hederligt sätt går an, för det rimmar bra med den ”svenska avundsjukan”.